Alkukesällä kokin mieli tekee niitylle villiyrttejä keräämään. Kuusamon korkeudella keruusesonki on parhaimmillaan juhannuksen molemmin puolin, mutta Etelä-Suomessa tuoreen vihreän makuun päästään usein jo toukokuun puolella.
Käytän tuoreita villivihanneksia, esimerkiksi voikukkaa tai poimulehteä, antamaan makua salaatteihin. Siankärsämön terävämpi maku taas sopii hyvin yhteen esimerkiksi grillatun lihan kanssa.
Tavoitteenani on kerätä villit aromit niityltä talteen, jotta voin hyödyntää niitä myös talviaikaan. Hyvin monia yrttejä voi myös pakastaa niiden maun kärsimättä liikaa. Niiden maut voi tallentaa myös uuttamalla tai siirapiksi keittämällä.
Tundran tämän kesän villiyrttikurssilla kokeiltiin vanhojen hyviksi havaittujen reseptien lisäksi myös muutamaa uutta. Maitohorsma-pekonikääryleissä maut sopivat hyvin yhteen, vaikkakin pekonia kannattaa käyttää mieluummin vähemmän kuin enemmän. Muuten sen maku saattaa olla liian dominoiva ja peittää maitohorsman aromin alleen. Toisessa versiossa voi kokeilla kananrintaa miedompana raaka-aineena Vanhat tutut frittinokkoset antavat hyvän säväyksen kesäisen aterian aperitiivipalana.
5-6 cm pituisia maitohorsman versoja, 3-4 kpl/käärö
kylmäsavupekonia, puolikas siivu/käärö
(suolaa)
mustapippuria
Ryöppää maitohorsman versot nopeasti ja kääri ne pekonin avulla pieniksi nipuiksi. Paista niput rapeaksi pannulla voi-öljyseoksessa. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Vihje: Pekonin sijasta ohjeeseen voi kokeilla myös ohuiksi suikaleiksi leikattua kananrintaa.
Friteeraa nokkoset sellaisenaan läpikuultaviksi 140-asteisessa öljyssä ja nostele reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Mausta kevyesti sormisuolalla. Asettele muutama nokkonen lautaselle ja tarjoa aterian alussa herkullisena maistelupalana.
Palvelemme pääsääntöisesti 4-30 hengen ryhmiä tilauksesta.
Tiedustelut ja pöytävaraukset sähköpostilla 5 arkipäivää aikaisemmin.
Palaamme asiaan heti, kun keittiöstä joudamme!
Cookie | Kesto | Kuvaus |
---|---|---|
_ga | 2 years | The _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors. |
_ga_2VZ1NCFDY2 | 2 years | This cookie is installed by Google Analytics. |
CONSENT | 2 years | YouTube sets this cookie via embedded youtube-videos and registers anonymous statistical data. |
tk_ai | 5 years | JetPack sets this cookie to store a randomly-generated anonymous ID which is used only within the admin area and for general analytics tracking. |
tk_lr | 1 year | The tk_lr is a referral cookie set by the JetPack plugin on sites using WooCommerce, which analyzes referrer behaviour for Jetpack. |
tk_or | 5 years | The tk_or is a referral cookie set by the JetPack plugin on sites using WooCommerce, which analyzes referrer behaviour for Jetpack. |
tk_qs | 30 minutes | JetPack sets this cookie to store a randomly-generated anonymous ID which is used only within the admin area and for general analytics tracking. |
tk_r3d | 3 days | JetPack installs this cookie to collect internal metrics for user activity and in turn improve user experience. |
Cookie | Kesto | Kuvaus |
---|---|---|
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | A cookie set by YouTube to measure bandwidth that determines whether the user gets the new or old player interface. |
YSC | session | YSC cookie is set by Youtube and is used to track the views of embedded videos on Youtube pages. |
yt-remote-connected-devices | never | YouTube sets this cookie to store the video preferences of the user using embedded YouTube video. |
yt-remote-device-id | never | YouTube sets this cookie to store the video preferences of the user using embedded YouTube video. |
yt.innertube::nextId | never | This cookie, set by YouTube, registers a unique ID to store data on what videos from YouTube the user has seen. |
yt.innertube::requests | never | This cookie, set by YouTube, registers a unique ID to store data on what videos from YouTube the user has seen. |