Blinit

  • 2 munaa
  • 5 dl maitoa
  • 11 g kuivahiivaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
    (gluteeniton versio: korvaa tattarilla tai valkoisella gluteenittomalla jauholla)
  • n. 2 dl tattarijauhoja
  • 1 rkl voisulaa
  • 1 tl suolaa
  • (olutta)
  • kirkastettua voita paistamiseen

Perinteisiä blinien lisäkkeitä

  • sesongin mäti
  • kylmäsavustettu kala
  • metsäsienisalaatti

Blinipöydässä tarjotaan aina myös erittäin hienoksi leikattua punasipulia, vatkattua smetanaa ja tuoretta tilliä.

Tee taikina tarjoilua edeltävänä päivänä!

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva nesteen joukkoon. Sekoita joukkoon siivilöidyt tattarijauhot ja jätä taikina happanemaan 24–28 tunniksi huoneenlämpöön.

Seuraavana päivänä

Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.

Lisää taikinaan vehnäjauho, keltuaiset ja voisula hyvissä ajoin ennen paistamista. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan juuri ennen paistamista.

Paista lettupannulla runsaassa voissa. Kun blinin pinta kuplii ja kuplat aukeavat reikäisiksi, on aika kääntää blini. Käännettäessä alapinnan tulisi olla herkullisen ruskea. Tarjoa kuumat blinit sesongin mädin kanssa.


Varaukset

Palvelemme pääsääntöisesti 4-30 hengen ryhmiä tilauksesta.
Tiedustelut ja pöytävaraukset sähköpostilla 5 arkipäivää aikaisemmin.
Palaamme asiaan heti, kun keittiöstä joudamme!

rotisseurs

WildFood_logo

Ruka_Kuusamo

© Studioravintola Tundra. Web Mainostoimisto Davas.

0
    0
    Ostoskori
    Ostoskori on tyhjäPalaa kauppaan