Parsassa maistuu kevät

Sekä vihreän että valkoisen kotimainen parsan pääsesonki on huhti-toukokuussa. Voimakkaamman makuinen vihreä parsa on kotikokille helpompi raaka-aine kuin valkoinen, koska sitä ei tarvitse kuoria. 

Parsa on vihannes, joka pitäisi nauttia mahdollisimman tuoreena. Herkkyys on erityisesti valkoisen parsan ongelma: se pitäisi nauttia kuten uusi peruna, tuoretuotteena suoraan lähipellosta. Nykyajan tukkutoiminta asettaa suuria haasteita valkoisen parsan saamiseksi riittävän tuoreena tänne pohjan perukoille. Valkoinen parsa myös kitkeröityy valon vaikutuksesta helposti.

Parsan valmistuksessa on muistettava oikeastaan vain yksi erittäin oleellinen seikka – parsaa ei pidä keittää liikaa. Siitä tulee erittäin helposti ylikypsää. Liian kauan keitetty parsa menettää rapsakkuutensa ja siten parhaimman herkullisuutensa.

Parsan klassisia lisäkkeitä ovat erilaiset munakastikkeet. Tässä on yksi helppo ja erittäin herkullinen resepti, joka toimii keitetyn tai pariloidun parsan kanssa. Näin valmistetun parsan kanssa sopii mainiosti tarjota esimerkiksi kylmäsavustettua haukea.

Parsaa Tundran tapaan

  • 4 kovaksi keitettyä kananmunaa, mielellään hieman lämpimiä
  • 1 dl kotitekoista majoneesia
  • 1-2 rlk dijon-sinappia, mielellään sinapinsiemeniä sisältävää
  • muskottipähkinää raastettuna
  • suolaa
  • basilikaa

Murskaa kananmunat. Lisää majoneesi ja mausteet ja sekoita. Nauti hieman lämpimänä keitetyn tai grillatun parsan seuralaisena.


Varaukset

Palvelemme pääsääntöisesti 4-30 hengen ryhmiä tilauksesta.
Tiedustelut ja pöytävaraukset sähköpostilla 5 arkipäivää aikaisemmin.
Palaamme asiaan heti, kun keittiöstä joudamme!

rotisseurs

WildFood_logo

Ruka_Kuusamo

© Studioravintola Tundra. Web Mainostoimisto Davas.

0
    0
    Ostoskori
    Ostoskori on tyhjäPalaa kauppaan