Madekeitto
Made
- n. 1,5 kg nyljetty made, mukana maksa ja mätimoukut
- voita ja öljyä paistamiseen
- ruisjauhoa leivitykseen
- mustapippuria myllystä
- suolaa
Paloittele made muutaman sentin pituisiksi paloiksi. Kierittele ruisjauhoissa ja paista pannulla, mausta.
Kiehauta maksa ja mätipussit suolalla ja mustapippurilla maustetussa vedessä.
Keitto
- 1 iso keltasipuli
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 0,5 l kuorellista perunaa lohkottuna
- 25 g voita
- 1 pkt Kuusamon savusulatejuustoa
- lipstikkaa
- 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 1 nippu tilliä leikattuna
- kalalientä (suolaa tarvittaessa)
- mustapippuria
Lohko juurekset. Freesaa juurekset ja perunat voissa ja lisää kalaliemi. Keitä juurekset ja perunat kypsäksi. Lisää keiton loppupuolella sulatejuusto ja loput mausteet.
Tarjoilu
Annostele keitto kulhoihin ja lisää lämpimät pannulla paistetut mateenpalat sekä maksa ja mätimoukku. Mausta leikatulla tillillä.
Tarjoa rieskan tai ruisleivän kanssa.