Loimutettua jalokalaa & villejä yrttejä
Loimutettua jalokalaa & villejä yrttejä
Perusohje 4 hengelle
300-400g tuoretta lohikalaa (kuvassa kirjolohta)
2 rkl soijaa
tuoretta korianteria leikattuna
rouhittua mustapippuria myllystä
sormisuolaa
Leikkaa kala nahattomiksi soiroiksi noin 1×3 cm. Öljyä kevyesti metallinen laidallinen uunipannu.
Asettele kalasoirot metalliselle laidalliselle astialle.
Paahda käsikaasulla pinta kiinni.
Varo kypsentämästä liikaa, keskustan pitää jäädä raa’aksi.
Sirottele soijaa päälle pari ruokalusikallista.
Leikkaa tuoretta korianteria päälle sekä mustapippuria.
Tarjoile seuraavana päivänä.
Mahdollisia lisukkeita
perunasiivuja – keitettyjä ja maustettuja (suola, mustapippuri)
(villi)yrttejä sesongin mukaan (siankärsämöä, suolaheinä, vesiheinää jne.)
2 dl majoneesia, johon lisätään puolikas valkosipuli hierottuna ja hieman mustapippuria
mätiä koristeeksi