Tiivis kahden päivän perehdytys ammattimaiseen keramiikkastudioon ja nykypäivän yksilöllisten ruoan esillelaittoastioiden tuotantotapoihin. Tundran design-maailmaa noudatellen saadaan tuntumaa saveen materiaalina: kurssilla kokeillaan erilaisten pienten esillelaittoalustojen valmistusta.
Keramiikkataiteilija, keittiömestari Jarmo Pitkäsen johdolla osallistujille avautuu näkökulmia muotoilun ja fine dining-keittotaidon maailmaan. Keramiikkapajassa Pitkänen avaa omaa ammattilaisen ajatteluprosessiaan ja esittelee muotoilufilosofiaansa.
Kurssilla käydään myös läpi korkean keittotaidon avaintekijöitä: huolellisesti valikoidut, toisiaan täydentävät raaka-aineet herkullisten ja näyttävien annosten pohjana, valmistustapojen käytössä tarvittava tarkkuus ja annosten tyylikäs esille laitto. Ruokien valokuvauksen yhteydessä harjoitellaan kuvakulmia ja perehdytään sommitteluun sekä valaisuun. Kurssi huipentuu yhdessä valmistettuun illalliseen, jota varten haetaan villivihanneksia ja -yrttejä Tundran pihaniityltä.