Kokkauskursseja ryhmille
Haluatko nauttia ainutlaatuisista kulinaarisista kokemuksista paitsi pöydän, myös lieden äärellä? Tundran kokkauskurssilla pääset viettämään ikimuistoista iltaa niin salin kuin keittiönkin puolella ystävien, työkavereiden tai asiakkaiden kanssa. Tarjolla on erilaisia menuvaihtoehtoja, joista voitte valita juuri mieleisenne. Menut koostuvat villeistä, pohjoisista raaka-aineista sekä kansainvälisistä erikoisherkuista, kuten kaviaarista ja kuningasravuista.
Kurssi sopii yhtä hyvin kokeneille kuin kokemattomillekin kotikokeille, sillä keittiömestarin opastuksella ja avustuksella jokainen onnistuu.
- Ryhmän ihannekoko 6-20 henkilöä.
- Kurssin kesto n. 4-6 tuntia.
- Hinta valitun menun mukaan, minimilaskutus 800 €/ryhmä.
Kurssin sisältö
- keittiömestarin alustus illan teemaan valituista ruoista ja viineistä
- reseptit menun ruokalajeihin
- kokkauskurssi ammattikeittiössä
- illallinen kurssilla valmistetuista herkuista
- juomat sovitaan tilauskohtaisesti eivätkä ne sisälly kurssin hintaan
Varaukset ja tiedustelut
Kokkauskurssien menut
-
Blinimenu 119 €/hlö
Blinit ovat keskitalven juhlaruokaa mäteineen, kylmäsavukaloineen ja sienisalaatteineen. Blinikurssilla valmistamme keittiömestarin opastuksella pieniä blinejä, jotka soveltuvat hyvin alkuruoaksi. Pääruoaksi pariloidaan kananrintafileetä ja jälkiruoaksi valmistetaan suomalainen jälkiruokaklassikko, petits fours -pikkuleipävalikoima.
Kuusamolainen blinivalikoima
Pikkublinejä ja kolme erilaista täytettä
***
Pariloitua kanan rintafileetä
Maalaissalaattia
***
Petits fours
Kahvi tai tee -
Pikkujoulumenu 119 €/hlö
Lohipastrami
Mousseline-kastiketta
***
Paahdettua possunkylkeä
Kuusenkerkkäsiirapilla glaseerattuja uunijuureksia
***
Jouluinen omenatorttu
Kahvi tai tee -
Scapasmenu 139 €/hlö
Tässä menussa valmistamme alkuun pikkuherkkuja kuusamolaisista sesongin raaka-aineista kuten kalasta, sienistä ja riistasta. Pääruoaksi käsittelemme ja valmistamme haukea ja jälkiruoaksi suklaisen herkun, ihanan fondantin.
Kuusamolainen scapasvalikoima (4 erilaista)
***
Haukipippuripihvi
***
Lämmin suklaafondant, kuusenkerkkävaahtoa
Kahvi tai tee -
Menu Ahdin antimet 129 €/hlöKuusamo on tunnettu metsistään ja järvistään. Kalastus on aina ollut merkittävä osa kuusamolaisten arkea ja juhlaa. Pyydysten kokeminen ja jännitys siitä, mitä särvintä vesien syvyyksistä saadaan, kuvastavat suomalaista sielunmaisemaa parhaimmillaan. Piskamojärvi tunnetaan hyvänä siikavetenä. Talvella verkkopyynnin aikaan hauki, ahven, särki ja made ovat myös keittiömestarin toivelistalla.
Verkkojen kokeminen Piskamojärvestä Tundran rannassa.
Kävellen moottorikelkkareittiä pitkin, lisämaksusta lumikenkäillen.
***
Lämmintä juotavaa & ohjetunti
***
Päivän saaliin käsittely ja valmistaminen ruoaksi
Kolmen ruokalajin menu, esimerkiksi:
Kuusamolaista kalapottua
***
Yrttiloimutettua päivän saalista
***
Villimarjatrifle
Kahvi tai tee
Kalastusohjelman kesto noin 2 tuntia. Kysy päivän hintaa. -
Poromenu 139 €/hlö
Aperitiivipala
***
Villikalatartar
Yrttikastiketta
***
Paahdettua poron seläkettä
Yrttiperunapyrettä
Tervakastiketta
***
Uunijäätelö
Kahvi tai tee -
Venäläinen menu 169 €/hlö
Pietarin hovi oli vuosisadan vaihteen aikaan kuuluisa keittiöstään, jonka tyylisuunta perustui ranskalaisten kokkien tuomaan keittotaitoon. Raaka-aineita rahdattiin läheltä ja kaukaa. Suomenkin provinssit osallistuivat herkkupitojen järjestelyyn toimittamalla lihaa ja kalaa vaativien kokkien keittiöihin ja ruhtinaiden pöytiin.
Illan aikana valmistetaan hieno venäläinen illallinen vuosisadan vaihteen pietarilaisen Romanovin keisariperheen hengessä. Ohjetunnin aikana tarjotaan sampanjaa. Alkupaloiksi valmistetaan zakuskapöytä, joka koostuu pienistä herkkupaloista. Pääruokana on venäläinen klassikko Riekkoa Souvaroff, jossa lintu on kätketty taikinahunnun alle. Jälkiruoaksi valmistamme omenakruunun.Zakuska alkupalavalikoima (5 erilaista)
***
Riekkoa Souvaroff
***
Lämmin omenakruunu
Inkiväärikermaa
Kahvi tai teeLisämaksusta kaviaaria
-
Kuningasrapumenu, päivän hinta
Jos haluat vihkiytyä Pohjoiskalotin kirjaimellisestikin suurimman äyriäisen kokkaamiseen niin tämä on varmasti ikimuistettava kokemus. Varangin vuonosta pyydettyä Kuningasrapua pidetään äyriäisten kuninkaana aiheesta ja se on hyvää vauhtia valloittamassa herkuttelijoiden ruokapöytiä. Aloitamme illan valmistamalla muutaman alkupalan pohjoisen raaka-aineista.
Pääruoaksi keitämme kuningasravun koipea ja sille sopivat sesongin lisukkeet
Jälkiruoaksi valmistamme jälkiruokien klassikon – suklaafondantinPohjoisen scapaksia 3 erilaista
***
Kokonaista Kuningasravun koipea keitettynä
Sesongin lisukkeet
***
Kahden suklaan Fondant
Kahvi tai tee -
Menu Tundran maut ja muodot, päivän hinta
Miten ruoan esillelaitto vaikuttaa ruokaan ja ruokailun kokonaiselämykseen? Mikä on astioiden osuus?
Tässä kokkaussessiossa keskitytään etsimään maun ja muodon harmoniaa. Käytämme Keramiikkastudio Tundran tarkoitukseen varta vasten suunnittelemia ja valmistamia astioita ja muotteja.
Tundran keramiikkastudiossa on keskitytty luomaan paitsi sisustuskeramiikkaa myös erilaisia konsepteja ruokailuun. Tundran astioista saa muunneltua lähes loputtomasti erilaisia esillelaittoja juhlaan ja arkeen.
Menu räätälöidään vieraiden toiveiden mukaan sesongin raaka-aineista. -
Karhumenu, päivän hintaKarhun liha jakaa mielipiteitä. Tähän on syynsä. Usein nuoren karhun liha on huomattavasti miedompaa kun vanhemman kontion. Myös kypsennystavoilla ja marinadeilla on merkityksensä valmistettaessa karhua ruoaksi.Aterian aloittaa klassikko, pikamarinoitu siika. Pääruoaksi valmistetaan karhua. Jälkiruoaksi tarjotaan köyhiä ritareita Tundran tapaan valmistettuna.
Limemarinoitua siikaa
Mätimousse
***
Karhua päivän tapaan valmistettuna
***
Köyhät ritarit
Kahvi tai tee