Lapinukon porokeitto

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00
  • 500 g poronkäristyslihaa
  • 100 g savupekonia 
  • 500 g perunaa 
  • 100 g sipulia 
  • 100 g porkkanaa
  • 50 g selleriä
  • 50 g palsternakkaa
  • 1 pkt Kuusamon Paimenpoika sulatejuustoa
  • 2 dl kermaa
  • laakerinlehteä
  • 3-4 katajanmarjaa murskattuna
  • tuoretta timjamia,  lipstikkaa
  • mustapippuria myllystä
  • n. 2 litraa lihalientä
  • voita
  • suolaa

Ruskista käristysliha pannulla ja hauduta mureaksi lihaliemessä.  Kuullota kuutioitu sipuli ja juurekset pannulla. Freesaa perunat  ja pekoni kattilassa ja lisää muut  juurekset. Mausta. Hauduta kypsäksi. Sulata juusto kerman kanssa pienessä kattilassa ja lisää seos lihojen ja juuresten joukkoon kattilaan. Kun perunat ja juurekset ovat kypsiä pyöräytä joukkoon haudutetut lihat (ne voit toki lisätä jo keittovaiheessa, kun varmistat, että ne ovat riittävän mureita).Tarkista maku ja viimeistele keitto tuoreyrtein.

Tarjoa keiton kanssa rieskaa, esimerkiksi kuusamolaista perunarieskaa.

 

Phone  +358 40 7738 000 
Email  info(at)tundra.fi
Vuotungintie 152
93800 Kuusamo
FINLAND

rotisseurs   NP WildFood logo RGB  ruka kuusamo logo

© Studioravintola Tundra | Web Design Davas

ELY nega  eu lippu nega