Maukas poronkieli sopii leikkeleeksi juhlapöytään

piparjuurimarinoitua poronkieltaKieli on suussa sulavaa herkkua, kun sen eteen näkee hieman vaivaa ja opettelee käyttämään mausteita rohkeasti. Esivalmistusvaiheessa kannattaa muistaa keittää kieltä lihaliemessä sipulin kera, kunnes se onmureaa. Sen jälkeen kielen nahka kuoritaan pois ja kieli jäähdytetään keittoliemessään.

Kun kieltä maustaa leikkaamisen jälkeen, kannattaa muistaa sen perimmäinen ominaisuus: kieli on rasvaista kudosta. Rasvaisuutta leikataan hapoilla, kuten tässä reseptissä käytetyllä viinietikalla ja piparjuurella. Pienellä harjoittelulla kielestä saa erittäin muuntelukykyisen herkun erilaisiin juhlapöytiin. Kielen kanssa kannattaa tarjota juuri leivottua tuoretta leipää.

Piparjuurimarinoitua poronkieltä

keitettyä poronkieltä (keittoaika 3-4 tuntia)

yrttejä maun mukaan

rypsi- tai oliiviöljyä

1 banaanisalottisipuli

valkoista balsamiviinietikkaa

piparjuurta raastettuna, maun mukaan

valkopippuria, mustapippuria, suolaa

Viipaloi kielet 2 - 3 mm vahvuisiksi. Hienonna sipuli, leikkaa yrtit ja raasta piparjuuri. Levittele mausteet ja ravistele muutama ruokalusikallinen öljyä ja hieman valkoista balsamiviinietikkaa kieliviipaleiden päälle. Lisää pippureita ja suolaa myllystä maun mukaan. Kääntele varovasti ja anna vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Nauti osana juhla-ateriaa, tai sellaisenaan hyvän leivän kera.

Phone  +358 40 7738 000 
Email  info(at)tundra.fi
Vuotungintie 152
93800 Kuusamo
FINLAND

rotisseurs   NP WildFood logo RGB  ruka kuusamo logo

© Studioravintola Tundra | Web Design Davas

ELY nega  eu lippu nega