Parsassa maistuu kevät

parsaSekä vihreän että valkoisen kotimainen parsan pääsesonki on huhti-toukokuussa. Voimakkaamman makuinen vihreä parsa on kotikokille helpompi raaka-aine kuin valkoinen, koska sitä ei tarvitse kuoria. 

Parsa on vihannes, joka pitäisi nauttia mahdollisimman tuoreena. Herkkyys on erityisesti valkoisen parsan ongelma: se pitäisi nauttia kuten uusi peruna, tuoretuotteena suoraan lähipellosta. Nykyajan tukkutoiminta asettaa suuria haasteita valkoisen parsan saamiseksi riittävän tuoreena tänne pohjan perukoille. Valkoinen parsa myös kitkeröityy valon vaikutuksesta helposti.

Parsan valmistuksessa on muistettava oikeastaan vain yksi erittäin oleellinen seikka – parsaa ei pidä keittää liikaa. Siitä tulee erittäin helposti ylikypsää. Liian kauan keitetty parsa menettää rapsakkuutensa ja siten parhaimman herkullisuutensa.

Parsan klassisia lisäkkeitä ovat erilaiset munakastikkeet. Tässä on yksi helppo ja erittäin herkullinen resepti, joka toimii keitetyn tai pariloidun parsan kanssa. Näin valmistetun parsan kanssa sopii mainiosti tarjota esimerkiksi kylmäsavustettua haukea.

Parsaa Tundran tapaan

4 kovaksi keitettyä kananmunaa, mielellään hieman lämpimiä

1 dl kotitekoista majoneesia

1-2 rlk dijon-sinappia, mielellään sinapinsiemeniä sisältävää

muskottipähkinää raastettuna

suolaa

basilikaa

Murskaa kananmunat. Lisää majoneesi ja mausteet ja sekoita. Nauti hieman lämpimänä keitetyn tai grillatun parsan seuralaisena.

Phone  +358 40 7738 000 
Email  info(at)tundra.fi
Vuotungintie 152
93800 Kuusamo
FINLAND

rotisseurs   NP WildFood logo RGB  ruka kuusamo logo

© Studioravintola Tundra | Web Design Davas

ELY nega  eu lippu nega