Haukitournedos kermapippurikastikkeessa
Tässä Makuja ja muotoja kirjasta haukipihvipäivitys, jonka jujuna on reilusti pippuroitu runsaan makuinen kermakastike.
Tässä Makuja ja muotoja kirjasta haukipihvipäivitys, jonka jujuna on reilusti pippuroitu runsaan makuinen kermakastike.
Tarjoa keiton kanssa rieskaa, esimerkiksi kuusamolaista perunarieskaa.
Poronkieli on herkullinen, vaikkakin suhteellisen vähän käytetty paikallinen raaka-aine. Klassiseen tapaan piparjuurella marinoituna poronkieli sopii hyvin osaksi keskitalven makupalettia.
Syksyinen resepti vaatii pienen kierroksen sienimetsässä, mutta on ehdottomasti vaivan väärti.
Hyvän sushin tekeminen vaatii taitoa. Tundran kokkauskursseilla opiskellaan esimerkiksi sushiriisin keittämisen niksit.
Yksi varma kevään merkki on parsanippujen ilmaantuminen kauppojen vihanneshyllyyn. Tuore parsa on erinomainen lisäke suomalaisille järvikaloille ja siten erinomaisen muuntelukykyinen kevätruoka.
Pitkään matalassa lämmössä haudutetut ruoat ovat olleet huudossa jo usean vuoden ajan. Hauduttamalla valmistetaan yleensä paljon sidekudosta ja siten pitkää mureutumisaikaa vaativia lihoja kuten lapaa, niskaa, potkaa sekä kylkilihoja.
Villiyrteistä vivahteita ruokapöytään ja talven sesonkiin
Juhlapyhinä ruoanlaittoon varataan enemmän aikaa kuin arjen pyörteissä. Aterian eteen kannattaa tehdä työtä etukäteen niin, että koko perheellä on tilaisuus istahtaa yhdessä pöydän ääreen nauttimaan herkuista rauhassa ja kiireettömästi. Hyvän ruoan valmistuksen ei tarvitse olla nopeaa eikä vaivatonta! Ruoanlaitto jos mikä on käsityötä, ja herkullinen lopputulos vaatii aina huolellista suunnittelua ja valmistelua.