Kokkauskurssimenut

suositus 6-20 henkilöä
  • Blinimenu

    99 €/henkilö

    Blinit ovat keskitalven juhlaruokaa mäteineen, kylmäsavukaloineen ja sienisalaatteineen. Blinikurssilla valmistamme keittiömestarin opastuksella pieniä blinejä, jotka soveltuvat hyvin alkuruoaksi. Pääruoaksi pariloidaan kananrintafileetä ja 
jälkiruoaksi valmistetaan suomalainen jälkiruokaklassikko, petits fours -pikkuleipävalikoima.

    Kuusamolainen blinivalikoima
    pikkublinejä ja kolme erilaista täytettä
    ***
    Pariloitua kanan rintafileetä
    maalaissalaattia
    ***
    Petits fours
    kahvi tai tee
  • Pikkujoulumenu

    99 €/henkilö
    Lohipastrami
    mousseline-kastiketta
    ***
    Paahdettua possunkylkeä
    kuusenkerkkäsiirapilla glaseerattuja uunijuureksia
    ***
    Jouluinen omenatorttu
    kahvi tai tee
  • Scapasmenu

    119 €/henkilö

    Tässä menussa valmistamme alkuun pikkuherkkuja kuusamolaisista sesongin raaka-aineista kuten kalasta, sienistä ja riistasta. Pääruoaksi käsittelemme ja valmistamme haukea ja jälkiruoaksi suklaisen herkun, ihanan fondantin.

    Kuusamolainen scapasvalikoima (4 erilaista)
    ***
    Haukipippuripihvi
    ***
    Lämmin suklaafondant, kuusenkerkkävaahtoa
    kahvi tai tee
  • Menu Ahdin antimet

    129 €/henkilö

    Kuusamo on tunnettu metsistään ja järvistään. Kalastus on aina ollut merkittävä osa kuusamolaisten arkea ja juhlaa. Pyydysten kokeminen ja jännitys siitä, mitä särvintä vesien syvyyksistä saadaan, kuvastavat suomalaista sielunmaisemaa parhaimmillaan.
    Piskamojärvi tunnetaan hyvänä siikavetenä. Talvella verkkopyynnin aikaan hauki, ahven, särki ja made ovat myös keittiömestarin toivelistalla.

    Verkkojen kokeminen Piskamojärvestä Tundran rannassa
    (kävellen moottorikelkkareittiä pitkin, lisämaksusta lumikenkäillen)
    ***
    Lämmintä juotavaa & ohjetunti
    ***
    Päivän saaliin käsittely ja valmistaminen ruoaksi
    Kolmen ruokalajin menu, esimerkiksi:
    Kuusamolaista kalapottua
    ***
    Yrttiloimutettua päivän saalista
    ***
    Villimarjatrifle
    kahvi tai tee

    Kalastusohjelman kesto noin 2 tuntia. Kysy päivän hintaa.
  • Poromenu

    109 €/henkilö
    Aperitiivipala
    ***
    Särkitartar
    yrttikastiketta
    ***
    Paahdettua poron sisäpaistia
    yrttiperunapyrettä
    tervakastiketta
    ***
    Uunijäätelö
    kahvi tai tee
  • Venäläinen menu

    165 €/henkilö
    Pietarin hovi oli vuosisadan vaihteen aikaan kuuluisa keittiöstään, jonka tyylisuunta perustui ranskalaisten kokkien tuomaan keittotaitoon. Raaka-aineita rahdattiin läheltä ja kaukaa. Suomenkin provinssit osallistuivat herkkupitojen järjestelyyn toimittamalla lihaa ja kalaa vaativien kokkien keittiöihin ja ruhtinaiden pöytiin.

    Illan aikana valmistetaan hieno venäläinen illallinen vuosisadan vaihteen pietarilaisen Romanovin keisariperheen hengessä. Ohjetunnin aikana tarjotaan sampanjaa. Alkupaloiksi valmistetaan zakuskapöytä, joka koostuu pienistä herkkupaloista. Pääruokana on venäläinen klassikko Riekkoa Souvaroff, jossa lintu on kätketty taikinahunnun alle. Jälkiruoaksi valmistamme omenakruunun.

    Zakuska alkupalavalikoima (5 erilaista)
    ***
    Riekkoa Souvaroff
    ***
    Lämmin omenakruunu
    inkiväärikermaa
    kahvi tai tee
    Lisämaksusta kaviaaria
  • Kuningasrapumenu

    149 €/henkilö
    Jos haluat vihkiytyä Pohjoiskalotin kirjaimellisestikin suurimman äyriäisen kokkaamiseen niin tämä on varmasti ikimuistettava kokemus. Varangin vuonosta pyydettyä Kuningasrapua pidetään äyriäisten kuninkaana aiheesta ja se on hyvää vauhtia valloittamassa herkuttelijoiden ruokapöytiä. Aloitamme illan valmistamalla muutaman alkupalan pohjoisen raaka-aineista.

    Pääruoaksi keitämme kuningasravun koipea ja sille sopivat sesongin lisukkeet
    Jälkiruoaksi valmistamme jälkiruokien klassikon - suklaafondantin

    Pohjoisen scapaksia 3 erilaista
    ***
    Kokonaista Kuningasravun koipea keitettynä
    sesongin lisukkeet
    ***
    Kahden suklaan Fondant
    kahvi tai tee
  • Menu Tundran maut ja muodot

    Päivän hinta
    Miten ruoan esillelaitto vaikuttaa ruokaan ja ruokailun kokonaiselämykseen? Mikä on astioiden osuus?
    Tässä kokkaussessiossa keskitytään etsimään maun ja muodon harmoniaa. Käytämme Keramiikkastudio Tundran tarkoitukseen varta vasten suunnittelemia ja valmistamia astioita ja muotteja.

    Tundran keramiikkastudiossa on keskitytty luomaan paitsi sisustuskeramiikkaa myös erilaisia konsepteja ruokailuun. Tundran astioista saa muunneltua lähes loputtomasti erilaisia esillelaittoja juhlaan ja arkeen.

    Menu räätälöidään vieraiden toiveiden mukaan sesongin raaka-aineista.
  • Karhumenu

    Päivän hinta
    Karhun liha jakaa mielipiteitä. Tähän on syynsä. Usein nuoren karhun liha on huomattavasti miedompaa kun vanhemman kontion. Myös kypsennystavoilla ja marinadeilla on merkityksensä valmistettaessa karhua ruoaksi.

    Aterian aloittaa klassikko, pikamarinoitu siika. Pääruoaksi valmistetaan karhua. Jälkiruoaksi tarjotaan köyhiä ritareita Tundran tapaan valmistettuna.

    Limemarinoitua siikaa
    mätimousse
    ***
    Karhua päivän tapaan valmistettuna
    ***
    Köyhät ritarit
    kahvi tai tee

© Studioravintola Tundra | Web Design Davas

ELY nega  eu lippu nega